-20% na NAKIRI nože s kódem: NAKIRI20

Doprava zdarma na výdejní místa

Blog - novinky, rady, tipy

XinZuo - Výroba nožů je řemeslo, které děláme srdcem.

Právě se nacházíte v blogu internetového obchodu XinZuo.cz, ve kterém pod jednotlivými rubrikami naleznete spoustu informací ke kuchyňským nožům XinZuo. Například novinky a aktuality o nově naskladněných produktech, a právě probíhajících slevách a akcích jsou dostupné v rubrice Novinky. Pří výběru nejvhodnějšího nože či sady nožů pro vás, dle vašich potřeb vám pomohou rady a tipy v rubrice Výběr nožů. V rámci péče o naše zákazníky, kteří již nože XinZuo zakoupili jsme sepsali rady ohledně použití nožů v rubrice Použití nožů a o jejich údržbě v rubrice Broušení nožů. Pokud vás zajímají informace o způsobu a procesu výroby nožů XinZuo a o použitých materiálech navštivte rubriku Výroba nožů. O samotném výrobci XinZuo, jeho historii a propojení moderního světa s tradiční výrobou nožů v čínském městě Yangjiang se dozvíte v článku O XinZuo

Kategorie článků:

Výpis článků

Speciální sada nožů na sýry XinZuo Zhi (B35) je právě skladem!

Máme skvělou zprávu pro všechny milovníky sýrů – sada speciálních nožů na sýry XinZuo Zhi (B35) je nyní skladem a připravena udělat radost vám nebo vašim blízkým. Co sada obsahuje? Součástí balení jsou tři speciální nože na krájení sýrů a elegantní akáciová krájecí deska s magnetem a výřezy, kte...

Představení řady nožů XinZuo Li X04

Řada nožů Li X04 je ideální volbou pro vyznavače moderního stylu kuchyňských nožů. Na první pohled zaujme tmavou rukojetí z karbonových vláken, která nabízí nejen moderní vzhled, ale také výjimečné vlastnosti ve srovnání s tradičními dřevěnými rukojeťmi. Hlavní slovo má rakouská prášková ocel Čepe...

Řada Li X04 je skladem – s 145vrstvým damaškovým vzorem

S radostí oznamujeme, že řada kuchyňských nožů Li X04 právě dorazila do našeho skladu. Vyznačuje se damaškovým vzorem (Nature Pattern) vytvořeným ze 145 vrstev oceli a rukojetí z karbonových vláken s pryskyřicí. Proč si nože z řady Li X04 zamilujete? 🔪 145vrstvá čepel s damaškovým vzorem Jádro če...

Představení řady nožů XinZuo Zhen X05Z

Řada nožů Zhen X05Z je ideální pro vyznavače japonského stylu. Na první pohled zaujme tradiční oktogonální rukojeť, která je nesmazatelně spjata s japonskými kuchyňskými noži, v nichž hrají významnou roli minimalismus a praktičnost. U japonského stylu nožů nesmí chybět japonská ocel Jsme jedni z...

Řada Zhen X05Z je skladem – v duchu Japonska

S radostí oznamujeme, že prémiová řada kuchyňských nožů X05Z právě dorazila do našeho skladu. Pokud milujete japonský minimalistický design a precizní ruční výrobu, je tato řada určena právě vám. Proč si nože z řady Zhen X05Z zamilujete? 🔪 Čepel z japonské oceli  Vyrobena z pravé japons...

Tip: Jak snadno nakrájet ananas

Čerstvý ananas bývá symbolem léta a exotického ovoce. Spousta lidí se každoročně těší na období plné jeho sladké chuti, ale už se netěší na jeho složitou přípravu s krájením tvrdé slupky a vykrajováním zbývajících tvrdých zbytků po odkrojení slupky. Ukážeme vám na videu, jak snadno ananas nakrájet, ...

Srovnání ocelí: damašková vs nerezová německá

Často dostáváme dotazy, jaký je rozdíl mezi damaškovou ocelí (10Cr15CoMoV - ekvivalent VG10) a nerezovou německou (ocel 1.4116), ze kterých vyrábíme nejčastěji naše kuchyňské nože. Ptáte se, jaký je rozdíl ve vlastnostech oceli i pak samotných hotových nožů. V tomto článku si to rozebereme. ...

Jak dlouhou čepel nože zvolit podle krájené suroviny

Často se nás ptáte, jaký nůž vybrat dle velikosti čepele, aby byl vhodný na krájení konkrétní suroviny. Rozhodli jsme se pro vás na základě vašich dotazů sepsat tento článek, který by vám měl pomoci s výběrem velikosti nože dle preferované suroviny, na kterou ho chcete primárně používat. Pro...

Jak se vyznat v zrnitosti brusných kamenů

Správná zrnitost brusných kamenů je klíčová pro dlouhou životnost vašich kuchyňských nožů XinZuo a HezHen. Byť by je broušení nožů prováděno podstatně méně častěji jak ostření, tak v součtu, ale odebere mnohem více materiálu z čepele nože. Z tohoto důvodu je výběr správné zrnitosti klíčový.  Co...

Nejčastější chyby při broušení nožů

Kvalitní kuchyňské nože si zaslouží odpovídající kvalitní péči. Každý nůž na světě bez ohledu na značku a výrobce je potřeba ostřit a brousit, aby jeho ostří bylo stále ve stavu jako při zakoupení. V tomto článku se zaměříme na broušení, které je méně časté jak ostření, ale o to důležitější, pokud j...

Ovládací prvky výpisu

69 položek celkem