Doprava zdarma na vybraná výdejní místa

FAQ - slovníček pojmů a častých dotazů

Články s odpověďmi na nejčastější dotazy ohledně kuchyňských nožů XinZuo a slovíček pojmů, které Vás zajímají ve spojení s kuchyňskými noži a jejich příslušenstvím. V jednotlivých článcích naleznete stručné a jasné odpovědi v pár větách.

Jak udržet úhel při broušení nože

Udržet po celou dobu broušení kuchyňského nože správný úhel pro stejně naostřenou celou plochu ostří není žádná hračka, zvláště pro začátečníky. Naštěstí si lze vypomoci vodící lištou, se kterou i začátečníci snadno udrží úhel při broušení nože. Při nákupu brousícího kamene vybírejte model s vodicí ...

Úhel broušení nožů

Úhel broušení kuchyňských nožů závisí na typu nože. Obecně lze říct, že tím nižší (ostřejší) úhel tím je nůž ostřejší. Evropské typy nožů bývají broušeny pod úhlem kolem 20°. Naopak asijské typy nožů bývají broušeny v současné době velmi oblíbeným japonským stylem pod úhlem 15° do písmene V. Poznám...

Damašková nebo damascénská ocel

Jaký je mezi nimi rozdíl? Ve stručnosti žádný. Jedná se o tentýž typ oceli, jenž je historicky nazývána podle syrského města Damašek. Pro danou ocel se zažily oba názvy jak damašková, tak damascénská. Totožný kuchyňský nůž z damaškové oceli může být tedy označován i jako kuchyňský nůž z damascénské ...

Co je nůž santoku

Santoku je typ kuchyňského nože, jenž má historický původ v Japonsku. Vyznačuje se ikonickým tvarem s širší čepelí, jenž je zpravidla naostřena do písmene V pod úhlem 15°. Na trhu se prodávají santoku nože s čepelí z různých druhů oceli, přičemž mezi nejprémiovější patří santoku z damaškov...

Santoku nůž použití

Použití santoku nože je univerzální, ale japonští mistři kuchaři ho využívají především na přípravu zeleniny, ať do známých japonských polévek či jako přílohu k hlavním jídlům. Se zeleninou si snadno poradí díky jeho ikonické širší čepeli, na které ji lze po nakrájení i prakticky přen...

5 položek celkem
Zpět do obchodu