Doprava do balíkovny ZDARMA

AKCE na nože TAO až -18%

Úhel broušení nožů

Úhel broušení kuchyňských nožů závisí na typu nože. Obecně lze říct, že tím nižší (ostřejší) úhel tím je nůž ostřejší. Evropské typy nožů bývají broušeny pod úhlem kolem 20°. Naopak asijské typy nožů bývají broušeny v současné době velmi oblíbeným japonským stylem pod úhlem 15° do písmene V.

Poznámka: Při broušení je potřeba si dát pozor na některé japonské typy nožů, jenž mají pouze jednostranné ostří. Například Sashimi či Deba.

Ukázka úhlu broušení kuchyňských nožů

Kuchyňské nože XinZuo mají japonský styl broušení pod úhlem 15°

Broušení kuchyňských nožů pod úhlem 15°

Ukázka úhlu broušení nožů s brusným kamenem

Ukázka broušení kuchyňského nože na brusném kameni

 

Nabídka příslušenství pro broušení a ostření nožů: Brusné kameny a ocílky.

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení