Doprava zdarma na výdejní místa
Úhel broušení nožů
Úhel broušení kuchyňských nožů závisí na typu nože. Obecně lze říct, že tím nižší (ostřejší) úhel tím je nůž ostřejší. Evropské typy nožů bývají broušeny pod úhlem kolem 20°. Naopak asijské typy nožů bývají broušeny v současné době velmi oblíbeným japonským stylem pod úhlem 15° do písmene V.
Poznámka: Při broušení je potřeba si dát pozor na některé japonské typy nožů, jenž mají pouze jednostranné ostří. Například Sashimi či Deba.
Ukázka úhlu broušení kuchyňských nožů
Kuchyňské nože XinZuo mají japonský styl broušení pod úhlem 15°
Ukázka úhlu broušení nožů s brusným kamenem
Nabídka příslušenství pro broušení a ostření nožů: Brusné kameny a ocílky.