🔥Podzimní slevy !🔥
Doprava zdarma na výdejní místa
Slovní spojení japonský nůž je ve světě nožů pojem sám o sobě. Vzhledem k dlouhé historii nožířství v Japonsku a tradici mečů. V této zemi vycházejícího slunce spatřilo prvně světlo světa nespočet druhů nožů, které se vyrábí a používají po celém světě. V této kategorii naleznete pouze vybrané nože XinZuo, které se svým typem řadí mezi japonské nože. Nabízené typově japonské nože od XinZuo pochází jako všechny nože XinZuo z tradičního čínského města nožů Yangjiang, ve kterém výroba nožů má již několik staletí trvající tradici. Důvod, proč jsou nabízené nože obecně označovány jako "japonské kuchyňské nože", je jejich původ vzniku, protože prvně byly historicky vyrobeny a navrženy japonskými mistry.
Nejoblíbenější je zcela jednoznačně japonský nůž Santoku, který patří i mezi nejprodávanější nože od XinZuo v tomto internetovém obchodě. Vyznačuje se svou univerzálností, se kterou je vhodný takřka pro všechny druhy surovin, dále důmyslným tvarem a praktickou přenositelností nakrájených surovin na čepeli.
Za japonský nůž na zeleninu se obecně považuje nůž Nakiri, Japonský nůž Nakiri je vhodný na sekání, krájení zeleniny a bylin. Poradí si snadno i velmi tvrdou kořenovou zeleninou. Nůž Nakiri rozeznáte od ostatních nožů na první pohled, podle dlouhé a značně široké čepele.
Třetí nabízený japonský typ nože je nůž Gyuto, který je považován za japonskou obdobu evropského šéfkuchařského nože a vyniká svým univerzálním použitím. Vhodný i na krájení masa.
Japonské kuchyňské nože v této kategorii produktů pochází z čínského města nožů Yangjiang a jsou vyrobeny z prémiové damaškové oceli nebo kvalitní německé oceli.
Prémiový santoku nůž XinZuo Lan B37S 7" je designovým skvostem s čepelí z kompozitní oceli, rukojetí z Pakkawood a skvělou ergonomií.
Santoku nůž XinZuo Yu B13R 5" z kvalitní damaškové oceli a s ručním opracováním čepele.
Santoku nůž XinZuo Mo X06 7.5" s unikátní damaškovou čepelí a s ručně vyrobenou dubovou rukojetí, která plynule přechází od světlé hřejivé barvy ke kouřově tmavé.
Prémiový nakiri nůž HEZHEN PM8S se 6,8" čepelí z kompozitní oceli v retro stylu a tradiční rukojetí v japonském stylu. Gravírování u tohoto nože se provádí do černé části...
Nakiri nůž XinZuo Mo X06 6,8" s unikátní damaškovou čepelí a s ručně vyrobenou dubovou rukojetí, která plynule přechází od světlé hřejivé barvy ke kouřově tmavé.
Prémiový santoku nůž HEZHEN PM8S se 7" čepelí z kompozitní oceli v retro stylu a tradiční rukojetí v japonském stylu. Gravírování u tohoto nože se provádí do černé části...
Santoku nůž XinZuo Yu B13S s čepelí z kvalitní německé oceli a rukojetí z ebenového dřeva.
Prémiový santoku nůž XinZuo Lan B37 7" je designovým skvostem s damaškovou čepelí a rukojetí z olivového dřeva. Mezi jeho přednosti patří skvělá ergonomie.
Elegantní japonský typ šéfkuchařského nože (Bunka) XinZuo Zhen PM8O s 8,5" velkou čepelí z damaškové oceli osmiúhelníkovou rukojetí v japonském stylu z olivového dřeva a...
Speciální nůž Sashimi japonského typu s 300 mm dlouhou čepelí z nerezové oceli ideální pro krájení dokonalých plátků rybího masa na sushi.
Ručně vyráběný santoku nůž XinZuo Yu B13D s 7" čepelí z damaškové oceli a kvalitní dřevěnou rukojetí z Ironwood.
Speciální šéfkuchařský nůž Bunka japonského stylu z damaškové oceli a s ergonomickou designovou rukojetí. Součástí balení je i elegantní dřevěné pouzdro na čepel nože.
✅Ostří japonských nožů – Víte, že velké množství japonských nožů má jednostranné ostří? Více se dozvíte v tomto článku.
✅Santoku nože – Santoku patří celosvětově mezi nejoblíbenější japonské nože. Je ideální na krájení zeleniny i velkých kusů masa.
✅Nože z japonské oceli – Patříme mezi vybrané výrobce nožů mimo Japonsko, kteří mají licenci na výrobu nožů z pravé japonské oceli.
✅Všechny kuchyňské nože – Pokud chcete prozkoumat kompletní nabídku všech druhů našich kuchyňských nožů.