Doprava zdarma na výdejní místa
Výroba nožů
Tradiční či moderní výroba nožů XinZuo?
XinZuo si nevybírá mezi tradiční a moderní výrobou nožů, poněvadž při výrobním postupu má dokonalou symbiózu obou a využívá to nejlepší z moderní i tradiční výroby. Příkladem moderní výroby je vakuové tepelné opracování nožů, které jim dodává podstatně lepší fyzické vlastnosti (delší životnost, vyšší tvrdost a lepší ostrost), oproti běžnému tepelnému opracování. Naopak závěrečné ostření nožů je zcela v rukou zkušených mistrů nožířů. Ruční řemeslné ostření nožů XinZuo s využitím šikovnosti a zkušeností mistrů nožířů jim dodává kvalitu a jedinečnost.
Doporučení: Zajímají vás detailnější informace z výroby nožů XinZuo? Připravili jsme pro vás speciální článek: Jak se vyrábí nože XinZuo.
Tento článek vychází z nejčastějších dotazů, na které se nás ptáte v souvislosti s výrobou našich kuchyňských nožů. Jak zajišťujeme přesné tepelné zpracování svých nožů? V Xinzuo začínáme důkladným porozuměním materiálům, které používáme. Ve spolupráci s renomovanými výrobci oceli jsme vyvinuli vl...
V tomto článku vám stručně představíme výrobní proces nožů značky Xinzuo ve dvanácti krocích: od řezání tvaru čepele, přes tepelné zpracování a broušení, po montáž a konečnou kontrolu kvality. Poznáte naše pokročilé techniky používané při výrobě, jako jsou vakuové tepelné zpracování, zmrazení, leště...
Damašková ocel, známá svou pevností a ostrostí, pochází ze starověké Sýrie a hojně se s ní obchodovalo na Blízkém východě i v okolních zemích. Často je spojována s čepelemi z Damašku, ale podobné techniky se používaly i v jiných oblastech, včetně Číny. Historie výroby damaškové oceli v Číně V Číně...
Damašková ocel je známá nejen svou výjimečnou tvrdostí a odolností, ale také nádhernými a rozmanitými vzory. V tomto článku vám představíme a popíšeme nejčastěji používané vzory. Zaměříme se na jednotlivé vzory damaškové oceli používané u kuchyňských nožů, vysvětlíme jejich vznik, ukážeme vám jejich...
Nožířské oceli jsou klíčovým materiálem pro výrobu nožů, přičemž jejich vlastnosti přímo ovlivňují nejen odolnost proti korozi, tvrdost a ostrost, ale také celkovou životnost nože. V tomto článku se zaměříme na různé druhy ocelí, které se nejčastěji používají pro výrobu kuchyňských nožů v naší nabíd...
Na této stránce naleznete certifikáty k používaným materiálům u kuchyňských nožů XinZuo a HEZHEN. Můžete prozkoumat jejich laboratorně testované složení. Dále si například ověřit, že ocel SRS13, která je používaná u řady kuchyňských nožů B32D pochází opravdu původem z Japonska. Obecné certifik...