Doprava zdarma na výdejní místa
Santoku nůž použití
Santoku nůž neboli šéfkuchařský nůž japonských mistrů kuchařů. Použití santoku nože je univerzální, ale japonští kuchaři ho využívají především na přípravu zeleniny, ať do známých japonských polévek či jako přílohu k hlavním jídlům. Japonská kuchyně je vyhlášena precizností a dokonalostí rozměrů jednotlivých kousků nakrájených surovin, což s nožem santoku je hračka. Se zeleninou si snadno poradí díky jeho ikonické širší čepeli. Je jedno, zda se jedná o malou okurku, mrkev, rajče nebo velké čínské zelí a tvrdou ředkev.
Tip: široká čepel nože je praktická na přenášení surovin, které lze na ni přenášet například z prkénka do hrnce nebo misky.
K čemu se používá santoku nůž
Na obrázcích se můžete podívat na praktické ukázky, k čemu se používá santoku nůž. Jaké různé suroviny lze nožem krájet, od velkých kusů masa po drobnou zeleninu.
Ukázkové použití santoku nože
Santoku nožem lze krájet:
- Zeleninu – měkkou i tvrdou kořenovou.
- Maso – se širokou čepelí vhodný i na větší kusy masa.
- Bylinky
- Ovoce
Nejkvalitnější santoku nože s vysokou tvrdostí a ostrostí jako břitva se vyrábí s čepelí z damaškové oceli. Obecně lze říct, že damaškové santoku nože patří mezi nejlepší, které lze na trhu zakoupit.
Produktová kategorie: Santoku nože.