Doprava zdarma na výdejní místa
Blog - novinky, rady, tipy, Strana 2
Série B13S představuje moderní profesionální kuchyňské nože značky XINZUO, vyrobené z německé oceli 1.4116 s přírodní rukojetí z ebenového dřeva. Německá ocel 1.4116 s tvrdostí 55–57 HRC vyniká svou odolností proti korozi a houževnatostí. Každý nůž ze série B13S je vybaven přírodní ebenovou rukoj...
Kuchyňské nože jsou nepostradatelným pomocníkem každého kuchaře, ať už vaříte doma, nebo se věnujete profesionální gastronomii. Různé typy nožů se vyznačují specifickými vlastnostmi a mají své konkrétní účely, díky čemuž lze každý úkon v kuchyni provádět s precizností a lehkostí. V tomto průvod...
Často se nás ptáte, jaký je rozdíl mezi ocelí s laserovým damaškovým vzorem a skutečnou damaškovou ocelí, která je vyrobena vrstvením oceli při kování. Odpověď je jednoduchá: Skutečná damašková ocel se vyrábí kováním různých vrstev (například naše damaškové kuchyňské nože mají jádro damaškové oceli...
Tento článek vychází z nejčastějších dotazů, na které se nás ptáte v souvislosti s výrobou našich kuchyňských nožů. Jak zajišťujeme přesné tepelné zpracování svých nožů? V Xinzuo začínáme důkladným porozuměním materiálům, které používáme. Ve spolupráci s renomovanými výrobci oceli jsme vyvinuli vl...
V tomto článku vám stručně představíme výrobní proces nožů značky Xinzuo ve dvanácti krocích: od řezání tvaru čepele, přes tepelné zpracování a broušení, po montáž a konečnou kontrolu kvality. Poznáte naše pokročilé techniky používané při výrobě, jako jsou vakuové tepelné zpracování, zmrazení, leště...
Připravili jsme pro vás přehlednou srovnávací tabulku našich řad nožů s informacemi o použitých materiálech na čepel a rukojeti. Snadno si pak můžete vybrat jaká řada našich nožů je pro vás ta pravá na základě vašich požadavků na materiály. Ať už hledáte nože s čepelí z damaškové oceli či jiné. Tab...
Damašková ocel, známá svou pevností a ostrostí, pochází ze starověké Sýrie a hojně se s ní obchodovalo na Blízkém východě i v okolních zemích. Často je spojována s čepelemi z Damašku, ale podobné techniky se používaly i v jiných oblastech, včetně Číny. Historie výroby damaškové oceli v Číně V Číně...
Damašková ocel je známá nejen svou výjimečnou tvrdostí a odolností, ale také nádhernými a rozmanitými vzory. V tomto článku vám představíme a popíšeme nejčastěji používané vzory. Zaměříme se na jednotlivé vzory damaškové oceli používané u kuchyňských nožů, vysvětlíme jejich vznik, ukážeme vám jejich...
Dřevěné rukojeti bývají znakem kvalitních kuchyňských nožů, neboť výroba dřevěné rukojeti vyžaduje značnou zručnost a péči ve srovnání s levnými rukojeťmi z gumy nebo plastu. My v XinZuo si zakládáme na řemeslně zpracovaných rukojetích z kvalitních druhů dřeva. V tomto článku jsme pro vás připravili...
Nožířské oceli jsou klíčovým materiálem pro výrobu nožů, přičemž jejich vlastnosti přímo ovlivňují nejen odolnost proti korozi, tvrdost a ostrost, ale také celkovou životnost nože. V tomto článku se zaměříme na různé druhy ocelí, které se nejčastěji používají pro výrobu kuchyňských nožů v naší nabíd...