Doprava zdarma na výdejní místa
Jak vybrat nože na krájení pečiva
Pečivo pečivo a pečivo, aneb nedílná součást každodenní snídaně většiny z nás. Jistě si také potrpíte na kvalitním a především čerstvém křupavém pečivu ke snídani. Ať už se jedná o voňavý křupavý chléb, rohlík, housku nebo bagetu. Mnoho lidí, ale zapomíná, jak je důležité mít doma kvalitní nůž na pečivo, který si poradí právě i s čerstvým ještě teplým pečivem, ať už se jedná o zmiňovaný křupavý chléb nebo nějaké měkké pečivo. Není větší škody, nežli špatně nakrájené potrhané pečivo, ze kterého velká část křupavé kůrky je v důsledku nekvalitního nože odlomená na prkénku, či kvůli nutnosti zmáčknutí pečiva, aby šlo nakrájet následně pomačkané středové těsto, které bylo předtím perfektně nadýchané.
Dlouhá čepel nože na pečivo je velmi praktická pro snadné rozkrojení naráz i velkého bochníku chleba.
Výběr nože na pečivo / nože na chleba
Pečivo a vše do něj spadající je jedna z mála kategorií potravin, pro jejíž krájení se nehodí univerzální šéfkuchařské nože, které jsou vhodné takřka na cokoliv jiného. Každá domácnost by měla mít speciální nůž na pečivo či jinak řečeno nůž na chleba, který se vyznačuje jako jeden z mála nožů zoubkovaným ostřím, které má nedocenitelný význam při krájení pečiva. Při výběru nože na pečivo je stejně jako u jakéhokoliv jiného nože důležité dbát důraz na jeho kvalitu. Z jakého materiálu je vyrobena čepel, jak je koncipováno ostří a jak kvalitní je rukojeť nože. Určitě si nechcete například zakoupit kvalitní pečivo z rodinné pekárny a doma si ho zkazit nekvalitním nožem, se kterým ho místo snadného nakrájení spíše nalámete.
Na krájení pečiva, chleba, baget atd. jedině nože se zoubkovaným ostřím.
Zubaté nože na pečivo
Nožům na pečivo se laicky říká zubaté nože, podle zubatého ostří. Zoubkované ostří umožňuje snadné krájení a pronikání řezu do křupavé kůrky a okrajů pečiva, aniž by ho lámalo. Důležitý je i správný design nože, aby zoubky byly od sebe ideálně vzdálené. Též je velmi důležitá ostrost zoubkovaného ostří, aby pečivem, chlebem proniklo bez nutnosti mačkání a použití větší fyzické síly, která by vedla k nežádoucí deformaci pečiva.