🔥Slevy až 33% !🔥
Doprava zdarma na výdejní místa
Často se nás ptáte, jak správně krájet červené maso, aby bylo co nejkřehčí a mělo nejlepší strukturu s minimálním poškozením svalových vláken. Směr krájení má velký vliv na následnou přípravu, zvláště minutkového, a celkovou kvalitu výsledného pokrmu.
Správné krájení masa má zásadní vliv na:
Než začnete krájet, důkladně si maso prohlédněte. Svalová vlákna vypadají jako tenké čáry nebo proužky jdoucí jedním směrem.
Jak maso správně nakrájet?
Postupujte podle těchto kroků:
Pozor: Zmiňovaná technika krájení neplatí pro rybí maso.
❌ Krájení podél vláken → Maso bude tvrdé a tuhé, s výraznou ztrátou šťávy.
❌ Použití tupého nože → Tupý nůž trhá svalová vlákna, což vede ke zbytečné ztrátě šťávy.
✅Doporučujeme používat naše nože na krájení masa se speciálně uzpůsobeným tvarem čepele pro krájení i velkých plátů.